Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

Reteta culinara Tocanita de vara cu vinete si piept de pui din categoria Pui. Cum sa faci Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

1 ceapă mare 2 ardei rosii 1 vinete mare 150 gr piure de rosii 1 piept de pui dezosat 2 linguri ulei sare piper negru cimbru uscat 2 foi de dafin 2 catei de usturoi patrunjel verde tocat marunt Curățați ceapa și ardeiul și tăiați-le în cuburi mici. Curatam vinetele, o curatam de coaja si o taiem cubulete pe care le presaram cu sare si le punem intr-o sita sa se scurga. Tăiem pieptul de pui în bucăți potrivite. Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune pieptul de pui. Când pieptul de pui devine alb pe toate părțile, adăugați ceapa și ardeiul. Se amestecă din când în când până când legumele sunt moi. Se adauga vinetele scurse si putina apa calduta. Se fierb 15 minute, apoi se adauga rosiile, sare, piper, cimbru si foile de dafin. Se fierbe până scade sosul. Se adauga usturoiul, apoi se stinge focul si se presara patrunjel.  

Ingrediente Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

1 ceapa mare

2 ardei rosii

1 vanata mare

150 gr rosii pasate

1 piept de pui fara os

2 linguri ulei

sare

piper negru macinat

cimbru uscat

2 foi de dafin

2 catei de usturoi

patrunjel verde tocat fin

Categorii