Tocanita de vitel a mamei
Reteta culinara din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de vitel a mamei
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de vitel a mamei
Această tocană îmi amintește cu drag de mama. Era o adevărată magiciană în bucătărie. Din câte avea, a pregătit o masă variată pentru întreaga familie cu trei copii. Tocanita de vitel cu smantana si lapte, insotita de paste a fost preferata noastra, gustoasa si consistenta. Pentru a completa imaginea din copilărie am folosit farfuria, prosopul și furculița pe care mi le-a mai rămas. Doar mama îmi zâmbește din amintire și din adâncul inimii.
1 kg de vițel 1 morcov 2 cepe 2 linguri făină albă [am pus făină integrală acum] 3 catei de usturoi piper negru paprika cimbru uscat zdrobit sare 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui 1 pahar una de alta 1 pahar de lapte 1 cană smântână 1 mână de pătrunjel verde tocat 1 plic [400 gr] de paste preferate Vițelul se taie în cuburi mari corespunzător. Le-am tăiat cam jumătate de cutie de chibrituri. Cuburile de carne se asezoneaza cu sare, piper, boia de ardei si cimbru. Amestecați carnea condimentată cu puțină făină. Legumele se curata si se spala. Tăiați morcovul în cuburi. Tăiați mărunt ceapa și usturoiul. Se prajeste vitelul in ulei. Când carnea începe să prindă crusta, trageți-o deoparte și prăjiți morcovul, urmat de ceapa și usturoiul. Se toarnă peste apă pentru a acoperi bine carnea. În prima etapă se degresează vasul în care s-a prăjit totul. Se fierbe timp de o oră. Verificați în mod constant să nu scadă prea multă apă. Când carnea este aproape pătrunsă, se adaugă laptele. Fierbeți cel puțin 10 minute până obțineți un sos de consistența dorită. Se adauga crema la final si se amesteca bine. Gustați și ajustați gustul cu sare și piper dacă este necesar. Fierbe pastele în multă apă cu sare. Scurgeți pastele din excesul de apă. Serviți tocană de vițel cu pastele preferate. La servire se adauga patrunjel verde tocat pentru prospetime. Pune lângă ea salata ta preferată sau murăturile. Am avut salată de varză verde proaspătă. Poftă bună !!!Ingrediente Tocanita de vitel a mamei
1 kg carne vitel
1 morcov
2 cepe
2 linguri faina alba [ eu am pus integrala acum ]
3 catei usturoi
piper negru macinat
boia dulce de ardei
cimbru uscat maruntit
sare
1/2 pahar ulei floarea soarelui
1 pahar apa
1 pahar lapte
1 pahar smantana
1 manuta patrunjel verde tocat
1 punga [400 gr ] din pastele fainoase preferate