Tocanita de vitel cu condimente orientale

Reteta culinara Tocanita de vitel cu condimente orientale din categoria Vita. Specific Israel. Cum sa faci Tocanita de vitel cu condimente orientale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de vitel cu condimente orientale

 

  Tocanita mea de vitel a capatat  noi arome si gusturi cu ajutorul condimentelor orientale .Sunt condimente orientale care-mi plac si le-am adoptat imediat .  Probabil si pentru ca am facut cunostinta cu ele direct in tara lor de origine . Printre preferatele mele sunt Zaatarul  [ aici informatii :https://www.paradisulverde.com/blog/zatar-condimetul-care-trezeste-mintea-si-intareste-corpul/]si ras el hanout[ aici  informatii : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/ ]  Aceste amestecuri de condimente sunt bine echilibrate si benefice  pentru sanatate .  Pentru aceasta retetea m-am inspirat de la chef Yotam Ottolenghi . Bineinteles ca el a folosit in loc de patrunjel  coriandru verde . Eu ma retragspre patrunjel in acest caz :D

 

INGREDIENTE
1 kg carne vitel 100 gr ulei masline 3 cepe 1 foaie de dafin-din dafinul din geam 1 lingura zaatar 11 lingura ras el hanout 1 lingurita pasta ardei iute - facuta acasa 1 lingurita boia dulce 1 pahar pasata de rosii 2 linguri faina -optional patrunjel verde sare orez pentru garnitura Carnea de vitel se portioneaza in cuburi. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos . Intai se soteaza ceapa in ulei incins pana devine sticloasa . Adaugati cuburile de carne . Cand carnea incepe sa se albeasca se pune sare , boia , ardei iute , zaatar si ras el hanout . Daca va place sa obtineti mai mult sos , in acest moment puneti si putina faina . Eu asa am procedat , pentru ca deja mancarica mea mirosea fenomenal de bine . Amestecati 2 minute si stingeti cu pasata de rosii . Amestecati din nou cateva minute cu grija si turnati apa cat sa acopere bine carnea . Continuati fierberea la foc domol pana carnea devine moale . Eu am fiert cam 90 minute . Daca este nevoie din cand in cand completati cu apa . Cand este gata tocanita se gusta si se sareaza daca mai este cazul . Adugati patrunjel verde si serviti cu garnitura preferata .Noi am avut orez . Pofta mare !!!

Ingrediente Tocanita de vitel cu condimente orientale

1 kg carne vitel

100 gr ulei masline

3 cepe

1 foaie de dafin-din dafinul din geam

1 lingura zaatar

11 lingura ras el hanout

1 lingurita pasta ardei iute - facuta acasa

1 lingurita boia dulce

1 pahar pasata de rosii

2 linguri faina -optional

patrunjel verde

sare

orez pentru garnitura

Categorii