Tocanita din carne de porc si cartofi intregi

Aceasta tocanita este foarte speciala, pentru mine cel putin, fiindca la conceperea ei am pus cartofi intregi. Am avut cartofi noi din aceia mici-mici care mie imi plac foarte mult si m-am gandit ca ar arata foarte frumos daca ar fi intregi, nu taiati. Ca de obicei promovez gatitul sanatos in retele mele.

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tocanita din carne de porc si cartofi intregi

Am luat 1 legatura de ceapa verde si le-am pus la calit in tigaie cu carnea de porc si cu putin ulei pentru wok. Cat timp carnea taiata cubulete a stat la prajit in tigaie cu ceapa verde, am adaugat si 2 fire de usturoi verde si apoi niste ardei gras si varza chinezeasca taiata marunt. Le-am lasat pe toate la calit in tigaie, iar dupa ce s-a rumenit carnea, am adaugat un pahar de apa.

In timpul acesta am ales cam 10 cartofi noi, de dimensiuni mici, i-am curatat de coaja si i-am pus la fiert, separat intr-o cratita. I-as fi putut pune in tigaia in care erau legumele si carnea, insa ar fi trebuit sa las totul pe foc un timp indelungat pentru a se face cartofii si nu mi-am dorit acest lucru fiindca nu voiam sa se fiarba prea tare legumele.

Cand cartofii au fost fierti, doar i-am adaugat in tigaie alaturi de legume si de bucatelele de carne, am mai adaugat o lingura de bulion si apoi am adaugat mirodenii si sare sau vegeta, ce preferati.. Am lasat sa mai fiarba cam 5 minute si dupa ce am oprit focul, am adaugat si o legatura de patrunjel tait fin.

www.gatituleojoaca.net.

Ingrediente Tocanita din carne de porc si cartofi intregi

10 cartofi noi de dimensiuni mici

500 g carne de porc

500 g legume congelate (amestec mexican)

varza chinezeasca

100 g ardei gras

1 legatura ceapa verde

1 legatura marar

2 3 fire usturoi verde

mirodenii in proportii variabile: sare sau vegeta, frunze de telina, maghiran, cimbru, busuioc, piper alb, fulgi de chilli

Categorii