Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc
Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc
Mi-a venit pofta de tocanita de pui . Dar sa se preare si reped e. Sincer sa va spun eu nu mananc pielea de pui , asa ca ideal este sa folosesc pieptul acestuia .
500 gr piept pui 500 gr rosii cherry 100 ml ulei 2 ardei kapia 2 cepe rosii 1 ceapa alba 4 catei usturoi 1 lingurita boia dulce ardei 1/2 lingurita piper negru macinat 1 legatura patrunjel verde 2 linguri busuioc verde tocat [ al meu era in floare ] sare 2 ardei iuti faina de malai pentru mamaliga mnuratura preferata Legumele se curata si se maruntesc . Sotati legumele in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt . Puneti boia si amestecati . Imediat se pune apa cat sa acopere carnea si se fierbe inabusit jumatate de ora . Rosiile cherry se pun la sfarsit . Le puteti taia jumatati sau sa le increstati usor sa elibereze din suc in timpul ultimului clocot . Daca este nevoie mai completati cu putina apa . La sfarsit se condimenteaza cu piper . Puneti verdeturile tocate , amestecati si opriti focul . Noi am servit aceasta tocanita cu mamaliguta , ardei8 iute si ardei umpluti cu varza acra. Pofta buna !!!!Ingrediente Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc
500 gr piept pui
500 gr rosii cherry
100 ml ulei
2 ardei kapia
2 cepe rosii
1 ceapa alba
4 catei usturoi
1 lingurita boia dulce ardei
1/2 lingurita piper negru macinat
1 legatura patrunjel verde
2 linguri busuioc verde tocat [ al meu era in floare ]
sare
2 ardei iuti
faina de malai pentru mamaliga
mnuratura preferata