Tochitura de purcel, cu cartofi natur
Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Tochitura de purcel, cu cartofi natur
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tochitura de purcel, cu cartofi natur
În convalescență fiind, am avut o pauză mare ”de la butoane” cum obișnuiește să spună o colegă foarte harnică, dar ieri m-am ridicat din pat ca să fac rapid ceva dulce, iar astăzi am preparat un fel principal, din ingrediente puține și de calitate, la fel de rapid, dar în același timp foarte gustos și sățios. Am făcut o tochitură din pulpă de porc pe care am servit-o alături de cartofi natur, nu de mămăliguță și de alte ingrediente, ca de obicei. Am preparat carnea oarecum dietetic, mai mult fiartă și rumenită doar ușor, pentru că nu era grasă și am folosit puțin ulei. În plus, nu voiam să se ardă și să capete un gust amărui. Mâncarea a fost foarte bună și a dispărut rapid, mai ales din farfuria soțului, care nu este un așa mare amator, ca mine, de mămăliguță. Iată de ce am preferat cartofii natur... Garnitura a fost doar pentru două porții, de azi.
Ingrediente Tochitura de purcel, cu cartofi natur
1,200 kg de pulpă de porc
6 cartofi roz
5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper
apă