Topping de capsuni

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Topping de capsuni

Capsunile curatate si spalate, le dam prin blender pana iese o pasta.(daca dorim sa eliminam si semintele, eu nu am facut-o, putem trece pasta de printr-o sita foarte deasa). Dupa ce le-am terminat de dat prin blender,pasta obtinuta, o amestecam cu zaharul si sucul si o punem la fiert, la foc domol,amestecand mai des(vom sta langa cratita). Cand a inceput sa fiarba si sa se formeze spuma, o vom aduna cu o lingura de lemn, mereu, pana cand o vom aduna pe toata. Dupa ce am terminat de adunat spuma, marim flacara(un pic mai mare decat mediu) si punem lamaia, taiata felii. Lasam sa fiarba in continuarie,supraveghind-o mereu. Amestecam din cand in cand si dupa 15 minute de fiert,incercam consistenta. Eu am fiert pana a ajuns la consistenta sucului de rosii. Am oprit apoi focul si asa fierbinte, l-am pus la sticle, le-am capsat si le-am pus la pat de paturi,pana cand s-au racit(pana a doua zi). Este excelent la inghetate, waffle, cheesecake.

Ingrediente Topping de capsuni

-2 kg de capsuni

-1 l suc de capsuni + suc de portocale (cand am facut gemul de capsuni

sucul ce s-a lasat

cat timp au stat in va

pana le-am curatat. Pana la un litru

am completat cu suc proaspat de portocale)

-1 kg de zahar

-jumatate de lamaie

taiata felii

Categorii