Tort butoi cu crema de vanilie

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort butoi cu crema de vanilie

Se prepara blatul de tort, pandispanul clasic, eu am batut albusurile cu zaharul tos si cu plicurile de zahar vanilinat, galbenusurile cu 2 linguri de ulei si un praf de sare. Dupa ce s-au batut spuma albusurile ( sa fie spuma tare, groasa), se adauga si galbenusurile, faina si praful de copt. Se pune aluatul in forma rotunda si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil. Cat sta blatul la cuptor putem prepara crema si frisca, la ambele urmarim si respectam instructiunile de pe plic, la crema de vanilie adaugam cele 3 linguri de frisca pentru intensificarea aromei si daca ne place mai dulce punem un pic mai mult zahar. Crema si frisca se pun la frigider pana ce blatul de tort se va raci. Eu il fac asa: blat, crema, blat, frisca( si deasupra, dar si pe laturi), Piscoturi numai pe laturi (nu se insiropeaza piscoturile, daca le insiropezi ele se vor rupe, nu vor sta in pozitie verticala), ornamente, daca doriti, fructe, fulgi de ciocolata, etc.

Ingrediente Tort butoi cu crema de vanilie

1 pachet de piscoturi (de sampanie)

pentru blat:

(blat de pandispan

asa cum stiti sa-l faceti voi

eu il fac asa)

6 oua

o cana zahar

coaja de la o lamaie

1 pliculet praf de copt

1 cana si jumatate de faina

2 plic de zahar vanilinat

2 linguri de ulei

un praf de sare.

pentru crema:

1 plic crema de vanilie

3 linguri de frisca

lapte si zahar atat cat cere instuctiunile de pe plicul de crema

daca preferati mai dulce

puteti adauga 1,2 linguri de zahar

dar fara a exagera

pentru ornat:

1 pac de frisca de 500ml

daca preferati fructe puteti adauga in compozitia cremei sau peste frisca atunci cand ornati.

Categorii