Tort Clovn

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Clovn

Pentru blat: Batem spuma cele 5 albusuri pana ce obtinem o spuma ce nu se mai desprinde de pe fundul vasului, apoi adaugam treptat zaharul. Cand zaharul s-a topit complet, incepem sa adaugam cate un galbenus, mixand incontinuu. Amestecam faina cu praful de copt,sarea, zaharul vanilat si Nesquick-ul si le adaugam in ploaie peste compozitia din oua. La final, turnam usor uleiul mixand usor, iar compozitia rezultata o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit. Lasam blatul la foc mic pentru aproximativ 50-60 de minute ( se face testul cu scobitoarea). Pentru sirop: Punem zaharul impreuna cu zaharul vanilat intr-un vas si il caramelizam usor, incepem sa adaugam apa si amestecam incontinuu pana cand zaharul este complet topit, apoi adaugam esenta de vanilie. Luam siropul de pe foc si il lasam la racit. Pentru crema: Frecam galbenusurile cu 50 gr de zahar pana cand observam ca se schimba culoarea si obtinem o crema usor albicioasa. Frisca o batem pana cand nu se mai desprinde de pe fundul vasului, apoi adaugam treptat restul zaharului. Adaugam frisca peste crema din oua, apoi adaugam mascarpone, amestecand usor de jos in sus pana cand obtinem o crema omogena. Bagam crema la frigider pana cand trecem la montajul tortului. Blatulul il taiem in 4-5 felii. Punem o prima felie pe un platou, o insiropam, adaugam crema si continuam tot asa pana la ultimul blat, avand grija sa ne ramana putina crema pentru a imbraca tot tortul. La final imbracam tortul cu fondant sau martipan si decoram cu bombonele colorate.

Ingrediente Tort Clovn

Blat:

5 oua

1 cana zahar to

1 cana faina

1 plic praf de copt

1 praf de sare

1 ceasca ulei

3 linguri Nesquick

1 plic zahar vanilat

Crema:

250 gr mascarpone

2 galbenusuri

100 gr zahar

200 ml frisca vegetala

Sirop:

1 cana apa

1/2 cana zahar to

2 pliculete zahar vanilat

1 lingurita esenta de vanilie

Categorii