Tort cu alune (musuroi)

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu alune (musuroi)

Se bat 6 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga uleiul, galbenusurile, faina si praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pun si alunele macinate. Se unge tava cu ulei si se pune compozitia in ea. Se da tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade. Crema: Se pune laptele intr-un bol, se adauga crema de vanilie si zaharul si se bate cu mixerul pana se obtine o crema. Adaugi bucatele de portocale sau banane. Sirop: Intr-o craticioara, pui apa, o lingurita de miere, sucul de lamaie si portocale si o esenta de vanilie si lasi pe foc pana se ingroasa siropul. Se taie blatul pe din doua, se pune crema. Siropul se toarna deasupra si se orneaza tortul cu frisca si alune. Pofta buna!

Ingrediente Tort cu alune (musuroi)

Blat:

6 oua

6 linfuri zahar

6 linguri ulei

6 linguri faina

o lingurta praf de copt

sare

o lingura alune macinata

Crema:

crema de vanilie Dr.Oetker

250 ml lapte rece la frigider

3/4 linguri zahar

Umplutura:

portocale sau banane

Sirop:

suc de lamaie

suc de portocale

o lingurita miere

esenta vanilie

apa

Decor:

frisca

alune

Categorii