Tort cu ciocolată și caramel
:)
Instructiuni de preparare Tort cu ciocolată și caramel
Pentru un blat se bat 3 oua cu sare si 3 linguri de zahar apoi se adaugă 1 plic praf de copt și 3 linguri de faina. Se pune într-o tava de tort tapetata cu hârtie de copt și se coace 15-20 minute. La fel se procedează și cu restul de 2 blaturi.
Se mixează laptele cu zaharul și crema de ciocolata.
Se mixează laptele cu zaharul și crema de caramel.
Se amesteca apa cu esența și zaharul pana ce acesta se topește. În tava unde s-au copt blaturile se pune primul blat, sirop, crema de ciocolata, blatul2, sirop, crema de caramel și ultimul blat insiropat . Se lasă la rece pana a doua zi.
A doua zi se scoate tortul din forma și se decorează cu frișcă bătută și bombonele.
Ingrediente Tort cu ciocolată și caramel
Pentru 3 blaturi : 9 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri faina, 3 plicuri praf de copt, sare .
Crema 1 : 1 plic crema pentru prăjituri cu ciocolată, trufe și rom, 250 ml lapte rece , 4 linguri zahar pudra.
Crema 2 : 1 plic crema pentru prăjituri cu caramel, 250 ml lapte rece, 4 linguri zahar pudra.
Sirop : 250 ml apa, 1 esență de rom, 2 linguri zahar.
Decor : 200 ml frișcă, 30 g bombonele decorative cu cacao.