Tort cu ciocolata si caramel sarat
Un tort ce intra in categoria "ispitelor dulci", plin cu ciocolata si caramel sarat! Usor de facut; urmati toate etapele de realizare ale acestui minunat desert.
Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata si caramel sarat
Se amesteca ouale cu zaharul in vasul mixerului.
Topiti ciocolata impreuna cu untul semi-sarat.
Pregatiti caramelul cu unt sarat: puneti zaharul intr-o cratita si așteptati sa se formeze caramelul. Agitati ocazional tigaia.
Cand zaharul s-a topit, adaugati untul sarat. Amestecati bine cu o lingura pana cand obtineti o textura neteda.
Luati 2 linguri de caramel si incorporati-le in amestecul de ciocolata topita + unt sarat.
Adaugati compozitia de mai sus peste amestecul de oua si zahar vergeoise apoi adaugati faina. Amestecati bine.
Se toarna amestecul intr-o forma de copt cu inel, unsa cu unt, si se lasa la frigider timp de 2 ore.
Se pune la copt timp de 5 minute la 210° C si 35 de minute la 120° C. Lasati sa se raceasca si puneti la rece peste noapte.
Si...asta este! Dupa toata aceasta rabdare, tortul de ciocolata si caramel sarat este gata!
Ingrediente Tort cu ciocolata si caramel sarat
Fondantul:
5 oua
150 gr zahar brun - vergeoise
200 gr ciocolata neagra
200 gr unt semi sarat
20 gr faina
2 linguri de caramel cu unt sarat
Caramel cu unt sarat:
50 gr zahar
20 gr unt semi sarat
100 ml smantana lichida