Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Ciocolata amară ruptă în bucăți mici și untul tăiat cubulețe, se topește la bain-marie sau la cuptorul cu microunde și se lasă la răcit. Albusurile separate de galbenusuri se bat cu un praf de sare, adaugand treptat cele 7 linguri de zahar. Se adauga apoi galbenusurile batute, ciocolata topita si racita si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute. Cu ajutorul mixerului se amestecă mascarpone, adăugând treptat laptele condensat. Bate frisca, incorporand treptat cele doua linguri de zahar pudra si esenta de vanilie. Se amestecă apoi cele două compoziții, turnând smântână peste mascarpone, amestecând cu o lingură de lemn.Blatul racit se taie in doua orizontal, iar crema se aseaza intre cele doua blaturi obtinute. Împărțim frișca în două părți, o parte incorporăm ciocolata neagră topită în baie de aburi, iar cealaltă parte incorporăm ciocolata albă. Se toarna ciocolata neagra cu cea alba si cu ajutorul unei scobitori se amesteca usor pentru un rezultat marmorat, apoi se decoreaza cu flori de zahar.

Ingrediente Tort cu ciocolata si crema de mascarpone

Blat:

&ndash 6 oua

&ndash 7 linguri zahar

&ndash 7 linguri faina

&ndash un plic praf de copt

&ndash 50 g unt

&ndash 100 grame ciocolata amaruie (75%)

&ndash un praf de sare

Crema:

&ndash 500 g mascarpone

&ndash 250 ml frisca lichida

&ndash 2 linguri de zahar pudra

&ndash o sticluta de esenta de vanilie

&ndash un plic intaritor frisca

&ndash 200 ml lapte condensat

Glazura:

&ndash 75 grame ciocolata neagra si

&ndash 75 gr ciocolata alba

&ndash 150 frisca lichida

&ndash flori de zahar pentru decor

Categorii