Tort cu crema de ciocolata

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de ciocolata

Pentru blat se bat ouale intregi (lasate la temperatura camerei in prealabil vreo 1-2 ore) la mixer cu zaharul si sarea vreo 25-30 min, apoi usor cu o lingura se incorporeaza faina. Se da totul la cuptor incalzit vreo 20-25 min. Crema se face pe baie de aburi prin fierberea laptelui cu zaharul, esenta de rom, apoi se adauga margarina, cacao si faina. Se mai fierbe putin pana se ingroase ca la budinca. Blatul se taie si se umple cu crema nu foarte calda.

Ingrediente Tort cu crema de ciocolata

Blatul: 7 oua

210 gr zahar

210 gr faina

un praf de sare

Crema: 400 gr zahar

600ml lapte

1 esenta de rom

1/2 pachet margarina/unt

3-4 linguri de cacao

2-3 linguri faina

Categorii