Tort cu crema de vanilie si fructe

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de vanilie si fructe

Se mixeaza 3 galbenusuri cu uleiul si zaharul, se adauga coaja rasa de portocala, nuca macinata si treptat, faina cernuta cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza delicat cele 7 albusuri batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o forma de copt tapetata cu hartie pentru copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru cca. 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea. Pentru crema, fierbem laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, la foc mic. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul si putin lapte rece, apoi turnam incet in fir subtire, laptele fierbinte, amestecand intruna sa nu se branzeasca si lasam sa fiarba la foc mic, omogenizand continuu, pana capata consistenta unei creme. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste, dupa care incorporam untul moale. Taiem blatul in doua felii orizontale, asezam blatul de jos pe un platou, turnam deasupra jumatate din crema, adaugam fructele, apoi restul de crema si acoperim cu cea de-a doua felie de blat. Lasam tortul la frigider 2 ore. Topim pe baie de abur 300 g ciocolata cu lapte si o intindem pe o hartie de copt de dimensiunea si inaltimea tortului. Lasam sa se intareasca. Pentru glazura, razuim ciocolata, o amestecam cu laptele si incalzim compozitia la bain-marie, pana se topeste ciocolata si incepe sa se lege ca o crema. Se ia de pe foc. O lasam sa se racoreasca putin, apoi frecam cu untul si o turnam peste tort. Desprindem foaia de ciocolata de pe hartie si imbracam tortul. Garnisim deasupra cu fructe proaspete si aschii de ciocolata( dar eu al ales sa folosesc praline). Se lasa la rece cateva ore, inainte de a-l servi.

Ingrediente Tort cu crema de vanilie si fructe

Pentru blat

400 g faina

100 ml ulei

7 linguri zahar

4 albusuri

1 plic praf de copt

3 oua

100 g nuca macinata

coaja rasa de la 2 portocale

Pentru crema:

500 ml lapte dulce

100 g zahar

200 g unt

4 galbenusuri

40 g amidon alimentar

1 pastaie vanilie

150 g zmeura (sau alte fructe preferate)

Pentru glazura:

150 g ciocolata neagra(sau menaj)

2 linguri lapte

30 g unt

Pentru decor:

300 g ciocolata cu lapte

fructe proaspete (zmeura sau alte fructe preferate)

Categorii