Tort cu nuca si cacao

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu nuca si cacao

Pentru a pregati blatul mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Punem pe rand uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Adaugam apoi faina (amestecata cu praful de copt si cacao) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi punem nucile macinate. Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezele, cu un praf de sare. Le incorporam in amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura sau o spatula. Turnam aluatul intr-o forma cu pereti detasabili (tapetata cu ulei si faina) si coacem blatul in cuptorul preancalzit in jur de 35 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt. Scoatem blatul pe un grilaj si il lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim crema de nuca cu cacao: fierbem apa cu zaharul pana devin un sirop gros. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, cat sa fie caldut. In acest moment adaugam galbenusurile pe rand, amestecand continuu. Fierbem amestecul la baine-marie aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Incorporam untul batut spuma cu zaharul pudra, esenta de rom si 10 g cacao neagra. Adaugam pe rand nuca macinata, mascarpone si frisca batuta, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Lasam crema o ora la frigider apoi asamblam tortul. Blatul taiat in 3 parti egale il insiropam, apoi ungem fiecare blat cu crema, avand grija sa pastram si pentru decorul tortului. Decoram cu nuca macinata sau jumatati de nuca. Pofta buna! Alte retete gustoase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

Ingrediente Tort cu nuca si cacao

Blat:

4 oua

100 gr zahar

2 linguri apa clocotita

2 linguri ulei

75 gr faina

75 gr nuca

1 lingura praf de cacao neagra

1/2 lingurita esenta de rom

1 praf de sare

1 lingurita praf de copt

Crema:

100 gr zahar to

80 ml apa

4 galbenusuri

100 gr unt

50 gr zahar pudra

10 gr cacao neagra

3-4 picaturi esenta de rom

100 gr frisca batuta

30 gr mascarpone

180 gr nuca macinata

Decor:

100 gr ciocolata topita

50 gr frisca batuta

nuca macinata

nuci intregi

Categorii