Tort cu piersici

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu piersici

Blatul - mixam oulae cu zaharul, zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Cu un tel amestecam faina cu compozitia lichida, cu miscari verticale. Tapam o tava cu hartie de copt si coacem la 180 pana trece testul cu scobitoarea. Crema - gelatina se pune in apa rece si se lasa 10 minute. Siropul de piersici il amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si il punem pe foc mica sa se incalzeasca bine, fara a fierbe. Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Branza mascarpone o mixam pana devine o crema, adaugam siropul rece lingura cu lingura mixand in continuare. Adaugam frisca batuta tare. Cum asamblam: taiem in doua blatul. Pe partea de sus a blatului aranjam piersicile pe margine si decupam mijlocul. Punem partea de jos a blatului intr-o forma detasabila, insiropam cu un sirop fiert din ingredientele de la sirop. Punem un strat subtire de crema, asezam piersicile si in mijloc punem partea decupata anterior. Punem crema pana acoperim piersicile si partea decupata. Apoi punem cealalta jumatate de blat si o insiropam bine. Punem crema in spatiul din mijloc, apoi acoperim tot tortul cu crema. Presaram ornamente de ciocolata si dam la rece minim 5 ore.

Ingrediente Tort cu piersici

Blat

4 oua

150 gr zahar

75 gr faina

3 lingurite praf de copt

10 gr cacao

1 plic zahar vanilat

1 borcan de piersici

Crema

150 sirop de piersici

75 gr zahar

2 plicuri zahar vanilat

13 gr gelatina

250 gr mascarpone

400 ml frisca

Sirop

200 ml apa

150 gr zahar

6 linguri sirop de piersici

Categorii