Tort cu ricotta si fructe de padure

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu ricotta si fructe de padure

Am folosit fructe de padure congelate de la Lidl. Punem fructele intr-o strecuratoare sa se dezghete. Pentru blat amestecam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul, amestecand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine, turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort in care punem hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru 40-50 de minute. Opriți focul și lăsați tava la cuptor pentru 5 minute. Lasati blatul sa se raceasca. Pentru crema se amesteca putin branza ricotta. Separat se amesteca frisca cu zaharul pudra. Peste branza se adauga o lingura de frisca amestecand usor pana se amesteca cele doua compozitii. Taiem blatul in jumatate. Nu am insiropat blatul. Am pus fructele direct deasupra, apoi crema, iar blatul, fructele si crema. L-am decorat cu fructe de padure si fulgi de migdale. O placere.

Ingrediente Tort cu ricotta si fructe de padure

Blat:

225 g unt

200 g zahar pudra

4 oua

225 g faina

10 g praf de copt

Crema:

250 g ricotta

400 ml frisca lichida

40 g zahar pudra

fructe de padure

fulgi de migdale

Categorii