Tort de brânză

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de brânză

Cuptorul se preincălzeşte la cca.170 grade. O formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm se tapetează cu unt. Într-un bol se amestecă biscuiţii sfărâmaţi cu untul şi zahărul. Se aşează în forma rotundă, se apasă cu putere si se introduce la copt 8-10 minute, după care se lasă la răcit în formă. Ptr.umplutură amestecăm brânza de vaci, mascarponne, făina şi zahărul, după care adăugăm ouăle una, câte una, smântâna şi zahărul vanilat. Compoziţia o turnăm peste blatul răcit şi se coace cca 50-60 minute, pe rastelul din mijloc al cuptorului. Tortul se lasă la răcit în formă, după care se aşează pe o tavă şi se introduce la frigider pentru cca.6 ore. Se ornează cu fructe diferite, proaspete sau din compot. Poftă bună!

Ingrediente Tort de brânză

Blat:

150gr biscuiţi dulci

50gr zahăr

60gr unt topit

Umplutura:

500gr mascarpone

500gr brânză de vaci

180gr zahăr

4 ouă întregi

250gr smântână

3 linguri făină

2 plicuri zahăr vanilat

fructe diferite pentru ornat.

Categorii