Tort de ciocolata amaruie

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort de ciocolata amaruie

Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul.

Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.

Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala.Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umpla blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

Ingrediente Tort de ciocolata amaruie

Pentru blat:

200 g unt, la temperature camerei

300 g zahar brun

6 oua, separate

300 g ciocolata amaruie, topita

200 ml vermouth

200 g faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita scortisoara macinata

un praf de sare

Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie, topita si racita putin

200 ml frisca lichida

Categorii