Tort de ciocolata amaruie
Instructiuni de preparare Tort de ciocolata amaruie
Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul.
Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.
Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala.Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umpla blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.
Ingrediente Tort de ciocolata amaruie
Pentru blat:
200 g unt, la temperature camerei
300 g zahar brun
6 oua, separate
300 g ciocolata amaruie, topita
200 ml vermouth
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
un praf de sare
Pentru crema:
200 g ciocolata amaruie, topita si racita putin
200 ml frisca lichida