Tort de ciocolata si banane fara coacere

Combinația clasică dintre ciocolată și banane nu dă niciodată greș. Astăzi am mers, însă, pe un desert simplu, fără coacere, ciocolatos și cremos.

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort de ciocolata si banane fara coacere

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili cu diametrul de 18 cm.

Peste crustă așezăm un strat de banane, peste care vom veni cu ciocolata.

Pentru crema de ciocolată pregătim o crăticioară în care aducem smântâna la punctul de fierbere. Oprim focul, adăugăm ciocolata bucăți și lăsăm 2 minute. Apoi adăugăm cealaltă lingură de cacao și amestecăm energic până avem o cremă subțire, omogenă. Turnăm peste banane și dăm la rece pentru cel puțin 2 ore.

Ingrediente Tort de ciocolata si banane fara coacere

200 g biscuiți digestivi, mărunțiți;

80 g unt, topit;

1 lingură zahăr pudră;

1 lingură unt de arahide (opțional)

2 banane mari, tăiate felii;

250 ml smântână lichidă;

2 linguri cacao;

80 g ciocolată 50% cacao;

Categorii