Tort de inghetata cu nes

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de inghetata cu nes

Amesteca untul cu zaharul pana cand obtii o compozitei pufoasa, apoi adauga treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, cacaua si un varf de scortisoara. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie. Amesteca bine totul si pune compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, apoi da-o la cuptor pentru 40 de minute. Pentru inghetata, bate albusurile spuma cu frisca si amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Apoi amesteca cele doua compozitii cu nesul. Toarna inghetata peste blat si pune tortul la rece pentru 4-5 ore. Tortul de inghetata cu nes se serveste presarat cu nuca caramelizata si ciocolata rasa.

Ingrediente Tort de inghetata cu nes

Pentru blat:

120gr zahar pudra

90gr unt

40gr faina

2 oua

60gr cacao

1 plic de praf de copt

100gr miez de nuca

scortisoara

ciocolata rasa

Pentru inghetata:

5 linguri de zahar

4 oua

1 lingura de ne

350gr frisca

Categorii