Tort de portocale, ciocolata si grand marnier

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort de portocale, ciocolata si grand marnier

Amestecam sucul de la o portocala cu 3 linguri de Grand Marnier.Indepartam partea alba de la coaja de portocala. Taiem coaja ramasa in fasii subtiri si o fierbem in 300ml apa, aproximativ 20 min. Adaugam zaharul si mai fierbem pana coaja de portocala devine lipicioasa.

Topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam untul,galbenusele si 3 linguri de Grand Marnier. Batem albusurile spuma tare. Batem frisca. Incorporam frisca si albusurile in amestecul de ciocolata.

Pregatim o tava (ca de cozonac) pe care o acoperim cu folie de plastic. Punem in tava 5 linguri de compozitie; nivelam bine. Apoi punem cateva fasii de portocale, pe care le acoperim cu un strat de biscuiti inmuiati in sucul de portocale si lichior.

Continuam sa suprapunem straturile in ordinea de mai sus, pana cand terminam cu un strat de ciocolata.Acoperim tava cu o folie de plastic si o dam la congelator 4-5 ore.

Cand e inghetat bine, rasturnam tortul de inghetata pe o tava de servit. Ornam tortul cu frisca si cu feliile de portocale ramase si congelate separat.

Ingrediente Tort de portocale, ciocolata si grand marnier

1 portocala

50 g zahar

300 ml apa

250 g ciocolata amaruie

285 ml frisca lichida

3-4 oua

85 g unt topit

5 linguri de Grand Marnier

200 g biscuiti( tea biscuits)

Categorii