Tort de portocale, ciocolata si grand marnier
Instructiuni de preparare Tort de portocale, ciocolata si grand marnier
Amestecam sucul de la o portocala cu 3 linguri de Grand Marnier.Indepartam partea alba de la coaja de portocala. Taiem coaja ramasa in fasii subtiri si o fierbem in 300ml apa, aproximativ 20 min. Adaugam zaharul si mai fierbem pana coaja de portocala devine lipicioasa.
Topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam untul,galbenusele si 3 linguri de Grand Marnier. Batem albusurile spuma tare. Batem frisca. Incorporam frisca si albusurile in amestecul de ciocolata.
Pregatim o tava (ca de cozonac) pe care o acoperim cu folie de plastic. Punem in tava 5 linguri de compozitie; nivelam bine. Apoi punem cateva fasii de portocale, pe care le acoperim cu un strat de biscuiti inmuiati in sucul de portocale si lichior.
Continuam sa suprapunem straturile in ordinea de mai sus, pana cand terminam cu un strat de ciocolata.Acoperim tava cu o folie de plastic si o dam la congelator 4-5 ore.
Cand e inghetat bine, rasturnam tortul de inghetata pe o tava de servit. Ornam tortul cu frisca si cu feliile de portocale ramase si congelate separat.
Ingrediente Tort de portocale, ciocolata si grand marnier
1 portocala
50 g zahar
300 ml apa
250 g ciocolata amaruie
285 ml frisca lichida
3-4 oua
85 g unt topit
5 linguri de Grand Marnier
200 g biscuiti( tea biscuits)