Tort vegan

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort vegan

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru blat (cu exceptia pudrei de roscove). Se incinge cuptorul. Se tapeteaza o forma cu putin ulei de floarea-soarelui si putina faina de orez. Din toata compozitia se opreste 1/4 si se amesteca usor cu pudra de roscove. Compozitia alba se toarna in tava si se introduce in cuptor. Blatul maroniu se toarna intr-o alta mica tava tapetata, la fel ca cea de sus. Se introduce si aceasta la cuptor. Se coc blaturile la foc mediu (180 grade), pana cand trec testul scobitorii. Se scot blaturile, se lasa putin la racit, dupa care se faramiteaza. Se incepe prepararea cremei de caju: in vasul robotului de bucatarie cu lama in S se aseaza caju-ul scurs si apa plata. Se mixeaza totul pana se obtine o pasta groasa. Se adauga sucul de mandarine, indulcitorul si extractul de vanilie si se continua mixarea inca 30 secunde. Se adauga uleiul topit si lecitina si se mai mixeaza inca 30 secunde, pentru omogenizare.Se scoate crema intr-un bol separat. In acelasi vas al robotului se adauga blaturile faramitate cu mana, 4-5 linguri din compozitia de caju si cele 2 linguri de ulei topit. Se mixeaza 1 minut, pana se obtine o pasta foarte groasa, care incepe sa se adune sub forma de bila. Se ia forma de tort, se tapeteaza cu putin ulei vegetal, iar blatul se indeasa in forma. se niveleaza bine cu ajutorul unei linguri (tava mea are 19 cm diametru). Peste blatul ferm se toarna crema (e lichida, nu va speriati, ca se va intari foarte bine). Se da tortul la congelator 3 ore (eu l-am lasat peste noapte). Se prepara glazura: Intr-un vas se aseaza laptele vegetal, indulcitorul, pudrele de cacao si roscove si se aseaza pe foc. Se lasa sa dea in clocot, dupa care se adauga pudra de arrowroot si se continua fierberea pana cand se ingroasa (se amesteca necontenit cu telul, sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de fund). Se lasa la racorit, dupa care se incorporeaza uleiul topit. Se lasa la racit. Tortul congelat se scoate din forma si se aseaza pe un gratar, la randul sau asezat intr-un vas incapator. Reteta pregatita de Diana, www.retetelemeledragi.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Ingrediente Tort vegan

Blatul:

250ml lapte de migdale

50 grame pudra de migdale

semintele de la 1 pastaie de vanilie

100 ml ulei de floarea-soarelui

50 grame fulgi de coco

6 linguri cu varf faina de mei (obtinuta prin rasnirea meiului in rasnita de cafea)

2 linguri faina de orez/quinoa

1 praf de copt

putina pudra de roscove (optional)

indulcitor Green Sugar dupa gust (eu am pus foarte putin

1 lingura)

2 linguri ulei de cocos/unt de cacao topit pentru mixarea blatului

Crema:

150 grame caju crud hidratat 4 ore

1/2 ceasca apa plata

cateva picaturi indulcitor Green Sugar lichid

sucul de la 4 mandarine medii

1 lingura extract de vanilie

1 ceascuta ulei de cocos/unt de cacao topit

1 lingura lecitina (optional&ndashare rolul de a lega crema

eu am adaugat-o pentru siguranta)

Glazura de ciocolata:

200 ml lapte de migdale

25 grame cacao

25 grame pudra de roscove

indulcitor Green Sugar dupa gust (eu am pus cateva picaturi de indulcitor lichid)

3 linguri arrowroot pudra (amidon fara gluten)

30ml ulei de cocos/unt topit

Decor:

fructe de padure

catina

menta proaspata

Categorii