Tuslama domneasca de burta, cu galbiori
Reteta culinara din categoria Vita. Cum sa faci Tuslama domneasca de burta, cu galbiori
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tuslama domneasca de burta, cu galbiori
"Provocarea GastroArt" Am sa va scriu repede reteta, cat e calda. Mi s-a parut interesanta provocarea lansata de Cosmin, GastroArt si am raspuns cu mare drag. Daca tot aveam in plan sa fac o ciulama de galbiori am zis ca merge putin reinterpretata reteta. Ceva intre tuslama si ciulama. Tuslamaua am descoperit-o acum, de fapt acum am aflat ca-i zice asa. De ceva tocanita din burta am mai auzit, dar recunosc ca nu am mancat. Dupa cum stim, ciorba de burta nu o mananca toata lumea, deci, e bine sa stiti la ce sa va asteptati. Nu stiu daca e pentru cei mai indrazneti acest preparat, dar personal mananc ciorba de burta de vreo 20 ani, dupa ce m-am maritat. Parerea mea este ca trebuie sa gasiti la prima incercare un restaurant bun care prepara ciorba de burta. Pentru mine este important sa elimin mirosul, apoi sa fac o supa buna de vita, din maduva si legume si in felul acesta ciorba este in mod garantat una reusita. La fel am procedat si la reteta de azi. Am fiert burta, una prefiarta, in multa apa cu sare, boabe de piper, o ceapa taiata in jumatate si 1 lingurita otet. Dupa ce burta a fiert suficient si este moale, se strecoara si se spala sub jet de apa fierbinte. Hai sa va dau ingredientele si sa va spun cum am facut aceasta tuslama sau ciulama…
Ingrediente Tuslama domneasca de burta, cu galbiori
1 kg burta de vita (prefiarta)
1 kg galbiori proaspeti
1 inima de vitel (optional)
2 linguri unt
2 linguri ulei
150 ml vin alb
1 lingura faina alba
Sare si piper
3 foi de dafin
2-3 cepe
4 catei de usturoi
1 lingurita otet (de gutui am avut eu)
Patrunjel proaspat
Pentru servit:
mamaliga, branza de burduf, mujdei de usturoi cu smantana