Untura din osanza de porc, pentru fursecuri
Reteta culinara Untura din osanza de porc, pentru fursecuri din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Untura din osanza de porc, pentru fursecuri
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Untura din osanza de porc, pentru fursecuri
Am stat putin sa ma gandesc daca pun sau nu aceasta reteta... banala, dar am vazut si ca adeseori se confunda untura obisnuita cu osanza sau untura din osanza de porc. Asa ca m-am decis sa postez aceasta reteta in ideea ca se mai clarifica unele lucruri ,mai ales ca pe site nu cred ca am vazut reteta ... ( n-or fi toti nebuni ca mine :)))) ) Osanza este grasimea cruda de porc din regiunea abdominala. Untura preparata prin topirea osanzii este excelenta la prepararea dulciurilor de casa si a foietajelor ( mi se pare net superioara untului :D ), acestea fiind mult mai fragede. Luna trecuta mi-a trimis o matusa osanza cruda de porc si sunca pentru jumari, asa ca mi-am preparat in casa si untura din sunca dar si untura pentru fursecuri, obtinuta din osanza cruda.
Ingrediente Untura din osanza de porc, pentru fursecuri
osanza de porc (cca 2 kg.)
o cana cu apa
1-2 linguri cu sare grunjoasa
o jumatate de ceapa cruda