Urzici cu hrean

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Urzici cu hrean

Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane nisipul la fund. Se pun in apa clocotita cu sare si se lasa pentru cateva clocote. Se strecoara de zeama si se toaca marunt dupa care se amesteca cu faina. Se calesc 2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului dupa care se pun urzicile si putina zeama de la fiertura cat sa se faca un piure legat. Se potriveste de sare, se stinge focul dupa care se adauga ceilalti catei de usturoi si hrean dupa gust. Se serveste cu mamaliguta si hrean.

Ingrediente Urzici cu hrean

12 gramezi de urzici

hrean dupa gust

4 catei de usturoi

Ulei de masline

Vegeta

2 linguri faina

Zeama de la urzici

Categorii