Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

Reteta culinara din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

 

 Ce poate fi mai usor de preparat decat o tava cu carne si cartofi ? Mai ales ca acum este rece afara si miroase imbietor din cuptor .

1.5 Kg carne vacuta 1.5 kg cartofi 150 ml ulei floarea soarelui 2 morcovi 2 capatani usturoi 1 lingurita de piper negru macinat 1 lingurita boia dulce afumata 1 legatura patrunjel verde sare Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .  Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .  Morcovii se curata si se taie rondele . Usturoiul se curata si se taie in feliute fine.  Se pune carnea in tava impreuna cu morcovi , usturoi , sare , boia si piper . SE pune uleiul si o cana de apa . Dati tava la cuptor timp de o ora la 200 grade . Dupa aceasta se pun si cartofii . Daca trebuie se completeaza cu apa . Cand friptura este rumena si cartofii patrunsi se serveste calda cu verdeata presarata deasupra . Pofta buna !!!!

Ingrediente Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

1.5 Kg carne vacuta

1.5 kg cartofi

150 ml ulei floarea soarelui

2 morcovi

2 capatani usturoi

1 lingurita de piper negru macinat

1 lingurita boia dulce afumata

1 legatura patrunjel verde

sare

Categorii