Varza a la Cluj (cu varza murata)

Reteta culinara Varza a la Cluj (cu varza murata) din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Varza a la Cluj (cu varza murata)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Varza a la Cluj (cu varza murata)

 

Imi place reteta asta cu ambele tipuri de varza-dulce si murata. De data asta am avut murata, asa ca am profitat sa fac o portie generoasa la cuptor! A fost laudata....

 

INGREDIENTE
300-400 gr carne tocata de porc 2 cepe ulei de masline 2-3 foi de dafin sare, piper, cimbri proaspat;2 linguri pasta de rosii 1 pahar suc de rosii 1 pahar vin rosu 1 cub concentrat knorr 500 gr varza murata taiata marunt 1 lingurita boia iute+1 lingura pasta de tomate 1 cana mare de orez 2 oua+1 pahar smantana

-varza murata se spala si se stoarce; daca e prea sarata o tinem putin in apa rece inainte de a o cali.; Intr-o cratita/tigaie punem ulei de masline si adaugam varza, o foaie de dafin, si temperam cu piper si cimbru proaspat; cand s-a mai fript putin si inmuiat adaugam boiaua iute, pasta de rosii si stingem ; lasam sa se raceasca.

- In alta cratita calim ceapa cu ulei de masline,cimbru si dafin; aduagam baoia si asta de rosii, prajim putin carnea , punem cubul concentrat d ecarne si apoi aduagam vinul; nu uitam sa temperam cu sare, piper, sos picant daca va place iute-cand vinul a scazut aduagam sucul de rosii si apa; Mai lasam 15 minute sa se faca un sos si sa scada apa; Dam de-o parte;

-Intre timp fierbem orezul in apa cu sare; scurgem apoi apa si il lasma sa se raceasca.

-Batem ouale , punem piper si adaugam smantana;

Intr-un vas termoresiztent punem ingredientele pe straturi-varza+carne+orez+varza+sos+carne+orez+varza si turnam sosul de smantana deasupra; dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste bine deasupra.

-Servim cu smantana

Ingrediente Varza a la Cluj (cu varza murata)

300-400 gr carne tocata de porc

2 cepe

ulei de masline

2-3 foi de dafin

sare, piper, cimbri proaspat;2 linguri pasta de rosii

1 pahar suc de rosii

1 pahar vin rosu

1 cub concentrat knorr

500 gr varza murata taiata marunt

1 lingurita boia iute+1 lingura pasta de tomate

1 cana mare de orez

2 oua+1 pahar smantana

Categorii