Varza la cuptor cu jambon condimentat

Reteta culinara Varza la cuptor cu jambon condimentat din categoria Porc. Cum sa faci Varza la cuptor cu jambon condimentat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Varza la cuptor cu jambon condimentat

 

E doar cu introducere la cuptor intr-o zi caniculara.........cu rosii, adrei si ceapa din gradina....varza n-am pus....in gradina, nu in tava....:))))))))))))))))))))))))

o bucata de jambon - cca 2,5 kg ( condimentat cu o zi inainte, sare, piper zdrobit, boia iute si dulce ) cca 2,5 kg varza cca 300 g ceapa taiata marunt cca 200 g gogosar verde ( nu se simteau prea bine si i-am taiat in varza, adica au fost rupti de ploaia vijelioasa) 600 g rosii cherry ulei pt calit ( aici fiecare pune cat vrea, mie imi place mai uleiosa varza) marar sare pentru frecat varza boia dulce piper zdrobit

Mai intai am condimentat bucata de jambon cu sare, piper zdrobit, boia dulce si iute, am lasat-o la frigider pt. cca 24 ore. A doua zi mi-am pregatit varza, am taiat-o am frecat-o cu sare si am stors-o bine. Am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt, am spalat gogosarii , am indepartat semintele si i-am taiat cubulete, rosiile cherry le-am curatat de codite si le-am spalat. Intr-o tigaie wok am pus ulei, am lasat sa se incinga, am adaugat ceapa si gogosarul, am presarat un pic de sare si am lasat la calit cca 10min, apoi am adaugat rosiile cherry, piper zdrobit si boia dulce si am mai lasat la calit cca 15 min.Amestecul din tigaia wok l-am pus peste varza si am amestecat bine, apoi am asezat-o intr-o tava, am pus jambonul condimentat, am acoperit cu hartie de copt si folie de aluminiu, am bagat tava la cuptor la foc mic cca 2 ore. Dupa 2 ore am scos hartia de copt si folia de aluminiu si am lasat sa se rumeneasca bine jambonul pe ambele parti. Cand a fost gata rumenit am scos tava din cuptor si am presarat marar tocat.

Ingrediente Varza la cuptor cu jambon condimentat

o bucata de jambon - cca 2,5 kg ( condimentat cu o zi inainte, sare, piper zdrobit, boia iute si dulce )

cca 2,5 kg varza

cca 300 g ceapa taiata marunt

cca 200 g gogosar verde ( nu se simteau prea bine si i-am taiat in varza, adica au fost rupti de ploaia vijelioasa)

600 g rosii cherry

ulei pt calit ( aici fiecare pune cat vrea, mie imi place mai uleiosa varza)

marar

sare pentru frecat varza

boia dulce

piper zdrobit

Categorii