Varza noua cu sorici ( si altele )

Reteta culinara Varza noua cu sorici (si altele) din categoria Porc. Cum sa faci Varza noua cu sorici ( si altele )

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Varza noua cu sorici ( si altele )

 

Poftesc de cateva zile la varza asta, Padre este vinovat ( a se citi Preot nu popa, pt. cei ce nu-l cunosc ). Cand ti-e lumea mai draga tanteste Padre o postare legata de mancare, de data asta a fost despre varza, sorici, marar ( cica are mult marar, n-am avut timp sa ma duc in vizita si sa ma conving, il cred pe cuvant), numai acolo mi-a fost gandul, iar azi profitand ca este sarbatoare  am zis sa stau cuminte si sa las treburile din gradina, m-am apucat sa-mi fac si eu nebunia asta de varza cu sorici. Sa ne intelegem, Padre are si har in a povestii, el poate sa posteze si o farfurie cu bolovani, daca incepe sa-ti povesteasca cum a invartit el bolovanii aia in cratita, cum i-a condimentat si cate si mai cate, cu siguranta ai vrea sa mananci si bolovani :)))))))))))))))))))))))))))0 gata cu vorba, ca eu n-am harul lui, asa ca mai bine ma apuc sa scriu ce am mesterit eu in tigaia wok ( destepti chinezoii astia cu tigaia lor). Sa aveti pofta si pofte, eu mi-am satisfacut pofta si am mancat cu pofta.Sa-mi fie de bine !

cca 2 kg varza noua de sezon un manunchi sanatos de ceapa verde ( din asta am, puteam sa pun si-o brazda-ntreaga) cca 300 g sorici ( din cel parlit nu oparit ) cu putina slaninuta cca 300 g costita usor afumata si mai grasuta 1 borcan de 800 g cu rosii chery conservate cca 300 g ardei rosu taiat julien ( am avut la congelator) cca 50 ml ulei sare piper marar

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, soriciul l-am taiat fasii late de un deget si lungi cat a fost bucata de sorici, le-am rulat si am infipt cate o scobitoare sa nu se desprinda. Costita am taiat-o bucati mai mari. Am taiat ceapa verde marunt, am tocat varza, dar nu am frecat-o cu sare, am folosit si lichidul de la rosii, era suficient de sarat atat lichidul cat si soriciul ( se regleaza la final gustul de sarat, dupa preferinte). Am pus tigaia wok pe foc cu ulei, am lasat sa se incinga si am pus in tigaie rulourile de sorici si bucatele de costita, le-am parpalit cca 15 min, apoi am adaugat ceapa si ardeiul rosu, am lasat la foc mare cca 20 min, dupa care am adaugat varza si am amestecat bine. Dupa vreo 20 min am adaugat mai mult de jumatate din rosiile de la borcan si am turnat toata zeama,am presarat si piper din abundenta ( imi place piperul mult, chestie de gusturi) am amestecat si am acoperit tigaia cu o tava de pizza perforata ( nu aveam un capac cu dimensiunea tigaii, asa ca am improvizat ). Am lasat focul mic si mi-am vazut de fiertul dulceturilor ( cirese negre si zmeura galbena). Cand varza a devenit translucida si suculenta, am ridicat capacul, am pus si restul de rosii si am presarat marar ( am pus putin marar, desi am tocat mai mult, dar unii nu mananca marar cum imi place mie, asa ca eu mi-am suplimentat in propia farfurie), am mai lasat pe foc cca 10 min. Cam asta mi-a fost pofta pe care mi-am satisfacut-o, chiar daca nu o sa ma mai incape costumul de baie, exista si variante mai mari pentru oameni pofticiosi :))))))))))))))))))))))00 ma rog, unii mananca si nu se ingrasa, norocul lor....nu dau nume....Padre......:)))))))))))))))))))))))) Sa-mi fie de bine, sa aveti pofta daca v-am facut !

Ingrediente Varza noua cu sorici ( si altele )

cca 2 kg varza noua de sezon

un manunchi sanatos de ceapa verde ( din asta am, puteam sa pun si-o brazda-ntreaga)

cca 300 g sorici ( din cel parlit nu oparit ) cu putina slaninuta

cca 300 g costita usor afumata si mai grasuta

1 borcan de 800 g cu rosii chery conservate

cca 300 g ardei rosu taiat julien ( am avut la congelator)

cca 50 ml ulei

sare

piper

marar

Categorii