Velouté de dovleac

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Velouté de dovleac

Se curata dovleacul de coaja, se taie in cuburi. Se curatza morcovul si cartoful si se taie in bucatzi. Ceapa sau prazul (partea alba) se taie subtire si se caleste usor in putin ulei, pana se inmoaie. Se pun ingredientele in oala de supa, se adauga apa cat sa le acopere bine, patrunjelul legat manunchi, apoi sare si piper dupa gust. Se fierbe la foc domol pana se imoaie ingredientele. Se ia de pe foc si se indeparteaza legatura de patrunjel. Se scot legumele cu ajutorul unei linguri cu gauri si se pun in food processor sau in blender, eventual cu putina zeama de la supa. Se proceseaza pana se obtine un pireu. Se transfera continutul intr-o oala sau in castronul de supa si se adauga zeama de supa pana se obtine consistentza dorita. Se serveste calda, cu smantana si crutoane.

Ingrediente Velouté de dovleac

o bucata de 1/2 kg de dovleac galben

1 cartof de marime mijlocie

1 ceapa mijlocie sau un praz marisor

1 morcov

o legatura de patrunjel

sare

piper dupa gust

putin ulei

Categorii