VINETE SI DOVLECEI LA GRATAR

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare VINETE SI DOVLECEI LA GRATAR

Vinetele se spala , se taie la capete , se decojesc pe verticala fasii , se taie rondele de cca 5-7 mm(sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc frumos pe ambele parti. Dovleceii se spala,se taie la capete ,se taie rondele de cca 5-7 mm (sa nu depaseasca 1 cm),se stropesc cu zeama de lamaie pentru aroma ,se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc pe ambele parti. Se pot servi simple,cu zeama de lamaie, cu sos vinegreta, cu sos alb sau garnitura la preparate din carne,peste sau mancaruri din legume.

Ingrediente VINETE SI DOVLECEI LA GRATAR

Ex.2 vinete

2 dovlecei

Se pot servi ca atare,stropite cu zeama de lamaie, sos vinegreta sau cu sos alb.

Pentru sosul vinegreta : zeama de lamaie,zeama de grapefruit,otet de mere sau otet balsamic,ulei de masline,sare,piper,cimbru,busuioc,menta.

Pentru sosul alb :iaurt,smantana,marar tocat,putin usturoi pisat,putina zeama de lamaie,sare,cimbru,piper.

Categorii