Vinete umplute cu carne de vitel

Reteta culinara Vinete umplute cu carne de vitel din categoria Vita. Specific Turcia. Cum sa faci Vinete umplute cu carne de vitel

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vinete umplute cu carne de vitel

 

O alta bucatarie care mie imi place tare, tare mult este cea turceasca. Am avut placerea sa vizitez citeva locuri si sa cunosc cativa oameni . Turcia este un adevarat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienta de neuitat prin combinatia excelenta a gusturilor. Legumele cele mai frecvent folosite sunt: vinetele, ceapa, , fasolea, roşiile, usturoiul, castravetele şi lintea. Salatele de legume sunt cele mai gustoase, daca se condimenteaza cu ulei de masline, lamaie si iaurt cu usturoi.

Ingrediente Vinete umplute cu carne de vitel

4 vinete

500-600 gr carne de vitel (pulpa)

1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa

3-4 catei usturoi

2-3 linguri ulei de masline

sare

piper

1 virf lingurita pasta ardei iute

2 linguri pasta de tomate

1 cescuta suc de rosii

1 lingurita amestec de condimente garam masala

1 legatura patrunjel

pt sos:

1 cutie suc de rosii

sare

piper

cimbru

1 lamaie

pt decor:

6-7 rosii mici sau cherry

1 praf de sare

1 praf de zahar

busuioc proaspat

brinza de capra

iaurt grecesc

Categorii