Vinete umplute cu carne de vitel

Reteta culinara Vinete umplute cu carne de vitel din categoria Vita. Specific Turcia. Cum sa faci Vinete umplute cu carne de vitel
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Vinete umplute cu carne de vitel
O alta bucatarie care mie imi place tare, tare mult este cea turceasca. Am avut placerea sa vizitez citeva locuri si sa cunosc cativa oameni . Turcia este un adevarat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienta de neuitat prin combinatia excelenta a gusturilor. Legumele cele mai frecvent folosite sunt: vinetele, ceapa, , fasolea, roşiile, usturoiul, castravetele şi lintea. Salatele de legume sunt cele mai gustoase, daca se condimenteaza cu ulei de masline, lamaie si iaurt cu usturoi.
Ingrediente Vinete umplute cu carne de vitel
4 vinete
500-600 gr carne de vitel (pulpa)
1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa
3-4 catei usturoi
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper
1 virf lingurita pasta ardei iute
2 linguri pasta de tomate
1 cescuta suc de rosii
1 lingurita amestec de condimente garam masala
1 legatura patrunjel
pt sos:
1 cutie suc de rosii
sare
piper
cimbru
1 lamaie
pt decor:
6-7 rosii mici sau cherry
1 praf de sare
1 praf de zahar
busuioc proaspat
brinza de capra
iaurt grecesc