Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
Reteta culinara Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes din categoria Vita. Specific Franta. Cum sa faci Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
Va prezint un fel de mancare clasic al bucatarie franceze care face parte din delicioasele estouffades de vita. Am pastrat termenul de estouffade si o sa vi-l explic in cateva cuvinte pentru ca nu are un corespondent exact in limba romana. Estouffade este un fel de mancare in care carnea este fiarta/mijotata extrem de lent in proprii vapori intr-un lichid generos la debut care se transforma intr-un sos consistent la final, cea mai cunoscuta mancare de acest genn este desigur estouffade de bœuf bourguignonne , reteta pe care o ador si despre care v-am vorbit mai pe larg. Avantajul acestor mancaruri este faptul ca va permit sa lucrati cu o materie prima mai putin scumpa se poate folosi orice carne de vita, chiar si cu tendoane…dupa 3 ore de mijotare lenta se transforma intr-o carne suculenta si fondanta , un adevarat deliciu.
Ingrediente Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :
carne de vita 1 kg,
300-400 grame de morcovi,
putin ulei masline,
2 cepe mari,
fond brun de vita,
o lingura de faina ,
bere neagra,
un catel de usturoi,
2 linguri de rosii in sos,
un buchet garni ( patrunjel, dafin, cimbru) ,
sare si piper proaspat macinate