Zacusca cu vinete

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Zacusca cu vinete

Se toaca gogosarii si se calesc in ulei pana cand scade zeama. La fel se procedeaza si cu ceapa. Se pun apoi impreuna intr-un vas si se calesc in continuare, amestecand si avand grija sa nu se prinda.

Se pun vinetele coapte, curatate si tocate, morcovii fierti in prealabil si dati pe razatoarea mica, sare, piper si suc de rosii.

Se pun la fiert si se amesteca in continuu, sau varianta mai simpla si preferata de mine este sa pun vasul in cuptor la foc mic si sa nu trebuiasca sa stau ore in sir sa amestec in oala.

Cand uleiul incepe sa se ridice deasupra, inseamna ca zacusca e fiarta. Se pune asa fierbinte in borcane sterilizate.

Pun deasupra un varf de cutit de salicil pentru conserve si astfel nu se strica. Borcanele de zacusca se acopera cu paturi si se lasa pana a doua zi, sa se raceasca complet.

Ingrediente Zacusca cu vinete

30 bucati gogosari sau ardei rosii

15 cepe

3 kg vinete

1 l suc de rosii proaspat

4 morcovi

4-500 ml ulei

sare, piper dupa gust

1 lingurita zahar

Categorii