Zacusca de vinete

Anul trecut am cam tras chiulul la pus conservele pentru iarna, dar anul acesta nu mi-a mai mers :)) nu ca m-as plange. Asa ca saptamana trecuta m-am pomenit acasa cu cateva lazi de legume, care mai de care... De cum le-am primit m-am pus pe trebusoara. Reteta aceasta o fac de ani buni si tot familionul o indrageste.

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Zacusca de vinete

Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)

Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.

Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.

Puneti zacusca fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 5-10 minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.

P.S. Eu am inceput zacusca intr-o oala de inox si am terminat-o intr-una de tuci :)) (tot tuciul e mai bun). Nu am pus oala direct pe flacara ci mai intai am pus o tabla ;)

Ingrediente Zacusca de vinete

3.5 kg vinete

4.5 kg ardei kapia + gogosari

600 g ceapa

500 g morcov

500 ml ulei

sare, piper, foi de dafin

Categorii