Zacusca de vinete

Anul acesta, am vrut sa incerc sa fac zacusca cu vinete fierte , nu coapte si vreau sa va spun ca a iesit la fel de buna. Deci, dragele mele daca nu aveti timp pentru coptul vinetelor si nu vreti sa faceti mizerie prea mare in bucatarie , faceti aceasta reteta!

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Zacusca de vinete

Sa incepem: Coaceti ardeii in cuptor.

Puneti o tava dedesubt ca sa nu murdariti prea tare! Ii puneti apoi ,intr-un vas si presarati sare , ca sa se cojeasca usor.Apoi ii dati prin robot. Curatati ceapa si morcovul si ii dati si pe ei prin robot. Vinetele se curata de coaja se taie in patru si se pun in oala cu apa si sare la fiert.

Se fierb pana se inmoaie, apoi scoateti intr-o sita si scurgeti! La fel , le dati prin robot! Intr-o oala de tuci, puneti uleiul la infierbantat apoi puneti ceapa si 1 cana de apa. Cand ceapa s-a fiert, se adauga morcovul. Cand s-au calit cele doua, se adauga ardeii, vinetele si mai tarziu sucul de rosii.

Se condimenteaza cu sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic, mestecand in zacusca sa nu se prinda, cam 3 ore. Apoi o punem in borcane si mai dam cam 30 min la cuptor , pentru sterilizare! Sper sa va placa si sa aveti spor la treaba!!!

Ingrediente Zacusca de vinete

3 kg vinete

4 kg gogosari

0.5 l ulei

1 kg ceapa

0.5 morcov

sare, piper

suc rosii 2 l

Categorii