Doppelbock

Doppelbock este un stil de bere german care a fost produs pentru prima dată la München de călugării Paulaner. După cum ar putea sugera și numele - doppel se traduce prin dublu - acest stil s-a dezvoltat ca o versiune puțin mai puternică a stilului tradițional bock german. Berile Doppelbock sunt de obicei cu corp mediu, cu o culoare care variază de la auriu la maro închis. Sunt bogate și netede, cu o dulceață distinctivă a malțului care este echilibrată cu amărăciune subtilă a hameiului. Aromele tipice includ pâine și note prăjite care pot fi însoțite de note subtile de caramel. Aceste beri au de obicei un conținut de alcool puțin mai mare, care variază de la 7 la 8% ABV, dar finalul nu trebuie să fie dur sau copleșitor. Este recomandat să le asociezi cu carne de porc, vânat, brânză învechită sau deserturi de ciocolată.

Origine: Munchen

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Doppelbock