Weizenbock
Weizenbock este un stil de bere german care a fost introdus în 1907 de către fabrica de bere Schneider Weisse Brauhaus situată în Munchen. Weizenbock trebuia să fie o cale de mijloc între doppelbock bogat și malț și berea de grâu ( weissbier) care era popular la acea vreme. Stilul vine într-o versiune palidă și puțin mai întunecată. Deși ambele stiluri au o coloană distinctivă de malț, versiunile mai întunecate pot avea un profil de malț mai bogat și expresii prăjite mai grele, cu posibile note de arome de caramel și arome de stafide și prune. Soiurile mai ușoare vor avea de obicei o pâine ușoară și un caracter de malț mai dulce. De asemenea, stilul va afișa adesea nuanțe de cuișoare și esteri asemănătoare bananei. Berile Weizenbock mai închise se potrivesc mai bine cu carnea roșie, vânatul, mielul și tocanele, în timp ce versiunile mai ușoare vor funcționa mai bine cu carnea de pasăre, porc și cârnați. Ambele stiluri se potrivesc bine cu brânză învechită și o varietate de deserturi.
Origine: Munchen
Categorie: Stil de bere