Dresdner Stollen

Dresdner stollen este o pâine germană aromată cu fructe care a fost strâns asociată cu Crăciunul. Se compune din aluat de drojdie untos care este condimentat și de obicei împânzit cu portocale confiate, coajă de lămâie, sultane, migdale dulci și amare și coajă de lămâie. Se formează în pâini mari, iar la copt, pâinea se unge cu unt și se pudrează generos cu zahăr pudră. Inițial denumit Striezel, se crede că primul stollen nu a fost la fel de bogat ca versiunile de astăzi, urmând tradiția postului în perioada Adventului. În 1490, Papa Inocențiu al VIII-lea a ridicat interdicția de a coace cu unt în timpul Adventului pentru brutarii din Dresda, permițându-le să creeze versiuni stollen mai elaborate. Datorită istoriei sale lungi și semnificației culturale, acest clasic german a primit statutul de Indicație Geografică Protejată de către Comisia Europeană în 2010, ceea ce limitează producția de Dresdner furat la capitala statului Dresda și la douăsprezece municipalități din zona mai mare a Dresdei.

Origine: Dresda

Categorie: Pâine dulce

Taguri

Retete Dresdner Stollen