Entrecôte à la bordelaise

Entrecôte à la bordelaise este un preparat clasic francez format dintr-o friptură prăjită și un sos bogat, infuzat cu vin. În mod tradițional, entrecôte este o tăietură dintre coaste, care corespunde aproximativ cu tăieturi de coastă, coastă, club, file scotch sau Delmonico. Friptura este prăjită scurt pe ambele părți, în timp ce sosul include de obicei o combinație de eșalotă sotă, unt, vin roșu uscat (de preferință Bordeaux roșu), condimente și cimbru. Sosul se reduce până devine gros și neted și apoi se stropește de obicei peste friptură. Felul de mâncare este ornat cu pătrunjel și este servit în mod tradițional cu cartofi prăjiți, piure sau cartofi prăjiți, fasole verde sau ciuperci. Renumitele vinuri roșii de Bordeaux sunt acompaniamentul perfect pentru entrecôte à la bordelaise.

Origine: Bordeaux

Categorie: Fel de Vită

Taguri

Retete Entrecôte à la bordelaise