Lamprey à la Bordelaise

Odinioară rezervată doar oamenilor bogați, astăzi lampreda este o delicatesă populară în regiunea Bordeaux, prinsă între decembrie și mai în Dordogne și estuarul Girondei. Mâncarea constă din lampredă înăbușită cu șuncă, vin roșu, diverse ierburi proaspete și legume precum praz, ceapă și usturoi. În timpul pregătirii preparatului, trebuie să aveți grijă să atârnați mai întâi lampreda de cap înainte de a-i tăia coada, pentru a colecta sângele. Sângele este folosit în combinație cu Armagnac și sos de vin, iar lamprea este flambată pentru scurt timp în amestec înainte de a fi servită, de obicei însoțită de crutoane de pâine cu usturoi și un pahar de vin roșu local. Astăzi, există chiar și un festival anual al lamprei care are loc în Libournais în aprilie, plin de ateliere de bucătărie, mâncăruri gourmet și o varietate de alte activități.

Origine: Bordeaux

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Lamprey à la Bordelaise