Fränkischer Karpfen

Cunoscut cu afecțiune de mulți drept „vaca de iaz din Franconia”, crapul este un fel de mâncare național din Franconia. În multe zone, crapul este crescut în iazuri și preparat într-un număr de restaurante tradiționale, de obicei fie gătit în grăsime, fie în bulion de pește. Este destul de popular ca aliment în timpul Postului Mare. Peștele este foarte gustos și poate fi preparat în multe moduri diferite; file, aburit pentru caserole, fiert în supe etc. În ultimii ani, fileul de crap sub formă de „chips-uri” crocante a devenit un articol de meniu foarte căutat. În cinstea crapului, regiunea Franconia a dezvoltat chiar și o pistă specială de biciclete: pista de biciclete pentru crapi din Franconia trece printr-un peisaj presărat cu iazuri de crap și oferă bicicliștilor o mulțime de informații despre pescuitul și acvacultura din Franconia.

Origine: Nürnberg

Categorie: Crap

Taguri

Retete Fränkischer Karpfen