Saure Zipfel

Saure zipfel este un fel de mâncare tradițională de iarnă originară din Franconia, constând din cârnați bratwurst care sunt fierți într-un bulion pe bază de oțet, alături de ceapă, morcovi, zahăr, sare și condimente precum boabe de ienupăr, piper, semințe de muștar și foi de dafin. Bulionul este în mod obișnuit îmbunătățit cu un strop de vin alb și, odată gata, este de obicei savurat fierbinte, însoțit de felii de pâine maro sau o chiflă proaspătă de covrigei pentru înmuiere în lateral. Când este tradus, numele acestui fel de mâncare înseamnă capete acre , care se referă la aroma ascuțită conferită cârnaților de bulionul acidulat. Saure zipfel este adesea denumit și blaue zipfel (capete albastre) datorită nuanței ușor albăstrui pe care o primesc cârnații odată ce au fost gătiți.

Origine: Nürnberg

Categorie: Cârnat

Taguri

Retete Saure Zipfel