Jambon Sec des Ardennes

Jambon sec des Ardennes și Noix de Jambon sec des Ardennes sunt șunci de carne de porc care sunt uscate și frecate cu sare care conțin arome speciale, condimente (inclusiv boabe de ienupăr) și zahăr, produse în regiunea franceză Ardenne. Grăsimea din șunci este albă, iar textura sa fermă, cu un miros plăcut, plăcut. Șuncile sunt uscate la sfârșitul procesului de producție, dar nu sunt dure la atingere sau umflate. De obicei, se vând întregi, înjumătățiți sau feliate, cu aroma lor fructată și cu carnea uscată, fructele de pepene galben și aroma sărată dezvoltată pe deplin. Deoarece sunt elastice, dar ferme ca textură, șuncile sunt ușor de feliat, suculente și fragede, cu o calitate topită în gură. Tăiați-l subțire și puneți-l în sandvișuri sau asortați-l cu un platou frumos de brânză.

Origine: Ardenele

Categorie: Prosciutto, Jamon, Jambon

Taguri

Retete Jambon Sec des Ardennes