Khashlama

Khashlama georgiană este un fel de mâncare simplu și tradițional din carne originar din regiunea Caucaz. Deși necesită mult timp, felul de mâncare este făcut prin fierbere pur și simplu bucăți mari de carne, de obicei carne de vită, vițel sau miel, în apă fierbinte. Varianta tradițională a acestui faimos fel de mâncare nu include alte ingrediente, cu excepția câtorva condimente, făcând din bucățile de carne fierte vedeta preparatului. Din acest motiv, khashlama conține doar cele mai bune bucăți de carne disponibile. Originile felului de mâncare cred a fi în regiunea georgiană Kakheti, unde este considerat un fel de mâncare regional. Cu toate acestea, este foarte popular și în Armenia vecină, provocând dispute cu privire la adevărata origine a felului de mâncare. În mod tradițional, khashlama georgiană se prepară la foc deschis, încet, până când carnea este perfect fragedă. Este de obicei aromatizat cu ceapă, usturoi, foi de dafin, și boabe de piper. Deoarece este destul de consumator de timp, felul de mâncare este de obicei servit la ocazii speciale și este o bază obișnuită a supra, o sărbătoare tradițională georgiană. Bucățile de carne fierte se servesc în mod obișnuit fierbinți și ornate cu o cantitate generoasă de sare grunjoasă și pătrunjel tocat.

Origine: Kakheti

Categorie: Mâncare de carne

Taguri

Retete Khashlama