Kisi

Kisi este un soi nativ georgian care este asociat în principal cu Kakheti. La fel ca mulți struguri georgieni, acest soi alb este, de asemenea, folosit pentru stiluri uscate clasice și vinuri tradiționale de chihlimbar georgian produse în vase mari de lut ( qvevri). Strugurii sunt adesea amestecați cu Rkatsiteli și Mtsvane Kakhuri. În anii 2000, Kisi era aproape dispărut, dar este introdus încet ca struguri local cu potențial excelent. Vinurile seci clasice sunt crocante și strălucitoare. Au un corp mediu și arome care amintesc de flori, citrice, mere, pere și piersici. Vinurile preparate cu Qvevri vor avea un caracter mai suculent și mai complex, mai plin de corp și o culoare mai închisă. De obicei, au arome de fructe coapte, portocale, caise și miere, adesea cu note de condimente și nuci. Stilurile uscate pot fi savurate ca aperitiv și se potrivesc bine cu salate, fructe de mare și brânză. Vinurile Qvevri vor merge bine cu pui, sosuri cremoase și mâncăruri picante.

Origine: Kakheti

Categorie: Soi de vin

Taguri

Retete Kisi