Klachelsuppe
Klachelsuppe este o supă tradițională austriacă originară din Stiria. Cuvântul klachel din numele supei se referă la ingredientul său cheie – cioțul de porc. Supa conține, de asemenea, verdeață de supă, cum ar fi morcovi, țelină și pătrunjel, foi de dafin, boabe de ienupăr, boabe de piper, maghiran, smântână sau smântână groasă, făină, sare, piper și un strop de vin alb, dacă se dorește. Scoateta de porc se fierbe cu legumele, iar oasele se scot ulterior, in timp ce carnea se taie bucatele mici. Făina se amestecă cu smântâna, iar combinația se amestecă în supa cu condimente și vin alb. Carnea se întoarce apoi în oală pentru o vreme, iar supa se servește în mod tradițional fierbinte. Este recomandat să-l asociezi cu heidensterz, un fel de mâncare făcut cu ciuperci și făină de hrișcă.
Origine: Stiria
Categorie: Supă de carne